Kaninchen smooth haired dachshunds kennel

Meer weten?


Volg ons op Facebook


of neem contact op!
Honden, en met name teckels, hebben altijd een speciale rol in mijn leven vervuld. Vanaf zeer jonge leeftijd was ik ermee bezig en kon ik uren vullen met het praten erover. Hoe groot of klein ze waren maakte niet uit, tijdens een wandeling ging ik vaak door de kniëen om een hond aan te halen.

Als klein meisje liet ik de twee langhaarteckels van de buren uit die met hun streken mij altijd konden laten lachen. Vanaf dat moment wist ik dat de teckel mijn ras zou zijn. Met hun eigenwijze gedrag en oogjes die erop uit zijn om je hart te stelen kan je bijna geen nee zeggen als ze wat van je vragen en bracht ik dan ook vele middagen met ze door. U kunt begrijpen dat de buren erg blij met mij waren.


Het teckelvirus sloeg pas echt toe toen ik op vakantie de kans kreeg om een ongewenste pup mee te nemen. Hier hoefde ik dan ook niet lang over na te denken en zo kwam Jimmy bij mij wonen. Na twee jaar werd het tijd voor een maatje en na ooit een chocolade kleurige teckel te hebben gezien wist ik dat dat Jimmy's maatje moest worden. Na lang zoeken kwam ik uit in Italië en was Choco de nieuwe aanwinst.  Met zo'n lief ventje als Choco in huis ging het balletje rollen en door de samenwerking en het vertrouwen van internationale fokkers staat de teller inmiddels op een aantal kleine donderstenen. Mijn heren mogen inmiddels van een portie welverdiende rust genieten en wonen bij mijn moeder thuis.


Aantoonbaar kennis hebben van zaken rondom de kynologie vind ik erg belangrijk, daarom heb ik een uitgebreide cursus van de Raad van Beheer gevolgd op dit gebied, namelijk Kynologische Kennis 1 (KK1) en het examen met een goed resultaat afgesloten. Inmiddels heb ik de vervolgcursus Kynologische Kennis 2 afgerond en hoop bij deze cursus eveneens het examen met een goed resultaat af te sluiten.


Met de hulp van mijn moeder, die ik inmiddels heb besmet met het teckelvirus, zorgen we voor de dagelijkse dosis liefde, verzorging en wandelingen. De teckels kan ik inmiddels niet meer wegdenken uit mijn leven, eens een teckel, altijd een teckel!


Valérie Klarenbeek

 

Copyright © 2020 Charming Chocolates. All rights reserved.