Kaninchen smooth haired dachshunds kennel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Charming Chocolates introduceert een nieuwe musthave: Couture voor teckels!

 

Zodra de dagen korter worden en de temperatuur daalt zijn de teckeltjes door hun korte bodemafstand kwetsbaar voor de weersomstandigheden en kou. Mijn ervaring is dat vooral de korthaartjes hier gevoeliger voor lijken te zijn, maar ook de teckels van andere vacht variëteiten kunnen last hebben van de kou. Een warm jasje lijkt een fijne uitkomst, maar door in verhouding de lange rug en diepe borst van de teckel passen de standaard hondenjasjes hen helaas niet.

 

Voor dit probleem lanceert Charming Chocolates de oplossing: handgemaakte teckeljasjes op maat!

 

Het woord 'Couture' zegt het al: het design en de productie van modieuze kleding, op maat gemaakt, naar de specifieke wensen en maten van de cliënt. Voor elke bestelling zal er aan de hand van de doorgegeven maten een eigen en uniek naaipatroon worden getekend wat vervolgens zal worden uitgewerkt in de gewenste stof. Op deze manier heeft u voor uw teckel het best passende jasje.

 

Door het gebruik van zachte fleece als binnenvoering en prachtige materialen van hoge kwaliteit voor de buitenzijde is het jasje niet alleen functioneel, maar ook voor het oog een lust om te zien. In alle stoffen voor de buitenzijde is wol verwerkt, wat de warmte goed vast houdt en van nature waterafstotend werkt. Mocht het jasje toch nat worden, dan blijft de wol warmte genereren waardoor je teckel toch warm blijft.  Daarnaast is wol erg comfortabel om te dragen door de ademende textuur van de wolvezels, werkt het vuilafstotend door het natuurlijke wolvet en blijven stoffen met wol langer mooi dan andere materialen.

Alle jasjes kunnen gewoon in de wasmachine gewassen worden op 30 graden in het wolprogramma, voeg echter geen wasverzachter toe en maak geen gebruik van de droger.

 

Wat is er mogelijk?

 

De jasjes worden eigenhandig geproduceerd in eigen atelier: handmade en homemade! Hierdoor kunnen de diverse maten en wensen voor kleuren gemakkelijk worden doorgegeven en verwerkt naar uw eigen voorkeur. Er zijn speciaal voor dit seizoen modieuze, verfijnde en stoere stoffen ingekocht. Bovendien kunnen door de eigen productie de kosten beperkt blijven. Alhoewel Charming Couture zich richt op de ongewone maten van de teckels, kunnen er uiteraard ook jasjes voor andere rassen gemaakt worden.

Heeft u bijzondere wensen? Een bijpassende sjaal voor u als eigenaar in dezelfde stof als het jasje behoort tevens tot één van de vele mogelijkheden.

Blijf via onze Facebook pagina van Charming Couture op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Het opmeten van uw teckel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om het jasje goed te laten passen is het nodig om uw teckel op te meten, dit is een secuur werkje.

Laat uw teckel staan (dus niet zittend of liggend meten), gebruik een soepel meetlint en trek het lint niet heel strak aan, uw hond moet immers comfortabel in het jasje kunnen bewegen.

 

In de volgende stappen wordt uitgelegd hoe u uw teckel het beste kunt opmeten.

  1. Allereerst meet u de ruglengte op, dit meet u vanaf tussen de schouderbladen (twee knobbeltjes voelbaar) tot een centimeter voor de aanzet van de staart, zodat de hond ook gemakkelijk in het jasje kan zitten, kwispelen en uitgelaten kan worden.
  2. Vervolgens meet u de borstomvang, gemeten direct achter de voorpoten.
  3. Daarna meet u de nekomvang, op de plaats waar de halsband zou zitten en daarna meet u de lengte van de voorborst, gemeten vanaf de halsband tot de oksel. Het meetlint gaat hierbij midden over de voorborst heen.
  4. Tenslotte is het handig om te weten of het jasje voor een reu of een teef zal worden gemaakt, zodat bij het uitlaten de reu niet per ongeluk in het jasje kan plassen. Voor de reuen is de blauwe lijn in de tekening van belang, meet hiervoor vanaf de knobbeltjes van de schouderbladen over de rug tot waar het piemeltje zou zitten.

 

Nieuwsgierig geworden? Meer weten of bestellen? Informeer vrijblijvend middels onderstaand contactformulier naar wat er mogelijk is, velden met een * zijn verplicht om in te vullen. U kunt ook per e-mail informeren naar de mogelijkheden: couture@charmingchocolates.nl

Via Facebook zijn wij ook bereikbaar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Opmeten teckel

Meer weten?


Volg ons op Facebook


of neem contact op!

 

Copyright © 2019 Charming Chocolates. All rights reserved.